MIKA LIFFNER

OM MIG

När en målar bestämmer en själv. Helst målar jag på återvunnet material, överblivet byggmaterial, tyger och gamla hyllor. Jag målar snabbt som ögat och kräver färg som torkar fort, det blir akrylfärg. Jag håller aldrig på med en sak i taget, helst tre eller fler. Jag vill berätta för er om allt jag ser och allt jag tänker. Jag leker med färg, form, text och figurer tills bilden talar om att den är klar. Det blir många lager ibland, det är bra, tycker jag. Det blir fel och jag gör om. Ibland blir de bilder bäst som jag har bråkat med mest. Alla lager av misslyckanden ger den färdiga bilden ett större djup. En ska inte vara rädd att göra fel. Med mod och fantasi kommer en långt.

Jag föddes i Linköping sommaren 1981


Sedan dess har jag hunnit med en hel del. Jag gick i Waldorfskola fram till årskurs 6, där vi målade mycket och jobbade kreativt i många olika material. Efter det blev det högstadium på Nya Munken, där jag lärde mig mer av Federico Winqvist Estrada. På kvällarna gick jag målarkurs för Nils Krig.


Sedan blev det tre år med Konst och formgivning på Anders Ljungstedts Gymnasium, men bland andra Pål Rydberg och Kitte Ståhl.


Efter gymnasiet började jag Bild och Form på Lunnevad. En fantastisk tid med Lars Hoffsten, Per Hermansson, Henry Hermansson och Stina Hallgren. Efter ett år gjorde jag ett uppehåll och reste till Arnhem, Holland, där jag jobbade för Loesje international under ett års tid. Sedan åkte jag hem igen och sög i mig andra året.


Sen kände jag att jag var klar med skolan.


Sedan 2005 bor jag på en gård i Tryserum, Valdemarsvik. Jag har lika många ben som jag har bollar i luften. Det känns stabilt.
Jag tycker att det är astråkigt att dokumentera. Och har därför inget komplett CV, men här kommer utställningar i urval:


Separatutställningar i urval:

Galleri Li, Skärkind

Galleri Skådebanan, Linköping

De Klinker, Nijmegen, Nederländerna

Galleri Kronan, Norrköping

Galleri Femman, Norrköping

Galleri Vända Sida, Linköping

Rejmyre Folkets Hus

Finspångs konstförening

Spektrummet, Valdemarsvik

Hemslöjden, Linköping

Lofta Caffé, Loftahammar

Galleri Magnifiket, Linköping

Babettes, Linköping

Galleri Vreta Kloster

Skylten, Linköping

Stadshuset, Linköping

Dubergska Gården, Motala

Samlingsutställningar i urval:

Norrköpings konstmuseum

Länsmuseet i Östergötland

Under samma tak, Motala

Stines Kvarn

Långrådna Kultur och Gästgiveri

Passagen, Linköping


Jag finns representerad med konst i följande kommuner:

Linköping

Norrköping

Västervik

Valdemarsvik


Kontakta mig